Двама дебютанти в отбора ни



21-02-2011 00:00 | Станко Димов
Мъжкият национален отбор по тенис се събра днес за първата си тренировка преди предстоящата среща за Davis Cup. България гостува на Беларус от 4 до 6 март в Минск в първия кръг на втора група на зона Европа/Африка.

В срещата няма да вземе участие Григор Димитров. В негово отсъствие първа ракета ще бъде Димитър Кутровски, а в състава ще са още Тодор Енев, Валентин Димов и Димитър Кузманов (на снимката). За Кутровски и Кузманов това ще бъде дебют за Davis Cup.

"Отборът се събра днес в зала "София", всичко изглежда нормално. Момчетата са нахъсани и вярват, че можем да се справим много добре", каза капитанът на националния ни състав Огнян Илиев. "При така стеклите се обстоятелства отборът на Беларус е фаворит и мисля, че можем и трябва да се възползваме от ситуацията, в която всички ще ни подценят", добави той многозначително.

Междувременно щабът на Григор Димитров разпространи официално становище относно решението да не играе в предстоящия двубой за Davis Cup, съобщиха от БФТ.

"Тази година е от изключително значение за развитието на неговата кариера. За да си дадем шанс да имаме играч от световно ниво, трябва да предприемем тази стъпка, за да имаме възможността да постигнем значителен успех в бъдеще, се казва в съобщението.

"Благодаря на БФТ за подкрепата в този тежък избор и за помощта, която са ми оказвали. Сигурен съм, че в бъдеще ни очакват прекрасни моменти заедно. Да си пожелаем успех в предстоящите кръгове", казва Григор Димитров в писмото.

При очертаващата се загуба срещу тима на Макс Мирни и Уладзимир Игнатик в Минск, България ще трябва да играе мач за оставане в групата през юли. В него ще бъдем домакини на падналия в срещата Унгария - Кипър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини