Джокович и Федерер с победи в Дубай



22-02-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата на турнира от сериите „АТР 500” в Дубай (ОАЕ) Новак Джокович започна по убедителен начин защитата на титлата си. Шампионът от Australian Open надигра Микаел Льодра от Франция с 6:3, 6:3 в първата си поява на корта след триумфа в Мелбърн.

Сърбинът не допусна нито един пробив, като отрази и трите възможности на съперника, а на свой ред постигна три брейка – два в първата част и един във втората, за да приключи двубоя след един час игра.

"Не знаех как ще започна турнира, след като три седмици не съм играл официален мач. Мога да кажа, че съм щастлив от формата, която показах днес", заяви с усмивка Ноле. Той ще играе и на двойки с по-малкия си брат Марко, най-вече за да тренира волетата си. На сингъл Новак Джокович излиза срещу Фелисиано Лопес.

Водачът в схемата Роджър Федерер също стартира с успех първия си мач през февруари. Швейцарецът надигра участващия с "уайлд кард" индиец Сомдев Деварман с 6:3, 6:3 за един час и 15 минути игра. Рекордьорът по титли от Големия шлем завърши с четири аса, но и също толкова двойни грешки. Федерер направи три пробива срещу Деварман и не допусна нито един. Следващият съперник на 29-годишния тенисист от Базел е Марсел Гранойерс (Испания).

Успешно стартира и третият поставен Томаш Бердих. Снажният чех даде само пет гейма на французина Жереми Шарди – 6:2, 6:3.

Неговият съперник във втория кръг ще бъде Николай Давиденко. Руснакът най-сетне успя да запише победа тази година, след като само за 57 минути се справи с Гийермо Гарсия-Лопес от Испания с 6:2, 6:0. До момента Давиденко води с 9-1 победи срещу Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини