Разчитаме на дух и подценяване срещу Беларус



25-02-2011 00:00 | Станко Димов
Националният отбор на България по тенис за Davis Cup не е фаворит в двубоя срещу Беларус от втора група на Евро-африканската зона на турнира, но има своите шансове за успех. Това заяви капитанът на състава Огнян Илиев преди срещата в Минск от 4 до 6 март.

„Домакините определено са фаворити с имена като Макс Мирни и Уладзимир Игнатик. Но ние ще разчитаме на известно подценяване от тяхна страна, когато пристигнем без Григор Димитров. Ще се опитаме да се възползваме от това и ще ги изненадаме и победим с духа на моите играчи. Благодаря на федерацията за грижите и пълното обезпечаване”, каза оптимистично Илиев.

Той не бил уточнил още двойката, но при наличието на №6 в света при дуетите Мирни това не било от голямо значение. Все пак вариантите пред България били Димитър Кутровски – Тодор Енев или Валентин Димов – Димитър Кузманов.

Интерес предизвикаха двамата абсолютни дебютанти в тима – Димитър Кутровски, който ще бъде първа ракета, и Димитър Кузманов.

„Завърших икономика в университета в Остин, щата Тексас, но продължавам да живея и играя там. Горд съм, че съм повикан в отбора и ще имам възможност да играя за България. Тренирам с Лука Грегорч и Джак Сок. Играл съм няколко сета с беларусина Игнатик. Добър тенисист е, но не е непобедим”, заяви 23-годишният Кутровски.

„Благодаря за доверието. Да съм в националния отбор е сбъдната мечта за мен. Аз също смятам, че съперникът е преодолим и дай Боже да успеем да го постигнем”, каза тийнейджърът Кузманов.

Третата ракета Валентин Димов също обяви, че е играл срещу Игнатик и Бури от Беларус и има впечатления от тях. Той също мисли, че съставът не лети за Минск в неделя като обречен.

Генералният секретар на БФТ Георги Дончев разкри, че следващата среща на националите през юли ще се играе при всички положения на новия национален център на кортовете на „Академик” в София. В зависимост от резултатите през март България или ще играе плейоф за оставане в групата със загубилия в двубоя Унгария – Кипър, или ще участват в полуфинал с победителя от посочената среща.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини