Финал мечта и в Ричмънд



26-02-2011 00:00 | Станко Димов
Двамата най-добри състезатели по скуош ще се срещнат на финала на втория за годината турнир от Световните серии. Световният номер едно Ник Матю от Англия ще защитава титлата си от състезанието в Ричмънд, щата Вирджиния, което е с награден фонд 115 000 долара, срещу своя подгласник – египтянина Рами Ашур (на снимката с черна фланелка).

30-годишната звезда от Шефилд се справи с левичаря от Кайро Амър Шабана с 11:8, 5:11, 11:6, 11:5 след само 40 минути на плексигласовия корт. Така Матю достигна до своя финал №40 в турнирите под егидата на Професионалната скуош асоциация (PSA). Египтянинът, който е четирикратен световен първенец оказа сериозна съпротива в първите два гейма. След това Ник пое пълен контрол върху полуфинала и взе с голяма аванс следващите два, а с това и мача.

В другия двубой Ашур надделя над англичанина Джеймс Уилстроп с 11:8, 12:10, 5:11, 11:6 в среща, която бе изпъстрена с красиви и атрактивни за публиката разигравания. Във втория гейм британецът от Лийдс имаше геймбол, но го пропиля, Рами, който преди две седмици беше на площада в Кайро сред демонстрантите, вкара играта в продължение и спечели, за да дръпне с 2-0 гейма. В третия Уилстроп бе неудържим, но в заключителния египтянинът натрупа аванс от началото и не позволи да бъде настигнат.

Интересно е да се спомене, че Матю и Ашур играха на финала и на първия турнир от Световните серии през януари в Ню Йорк. Тогава Рами спечели сблъсъка. Двете ярки звезди на мъжкия скуош са се срещали 12 пъти като египтянинът води със 7-5 победи. Само в Съединените щати обаче са играли шест пъти и са си разделили по три успеха.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини