Ник Матю спечели в 5 гейма



27-02-2011 00:00 | Станко Димов
Световният шампион и водач в ранглистата на скуошистите Ник Матю спечели втория турнир от най-високо ниво на Световните серии в Ричмънд, щата Вирджиния, който беше с награден фонд 115 000 долара.

На финала 30-годишният англичанин надигра втория в световната ранглиста Рами Ашур от Египет с 11:9, 11:5, 8:11, 8:11, 11:6 след 85 минути игра от извънземна класа. Така Матю защити титлата си от миналата година.
Състезателят от Шефилд губеше с 6:8 точки в първия гейм, но успя да го спечели след впечатляваща серия. След това Ник поведе с 2-0 части и всичко изглеждаже решено. Бурно поддържан от публиката 23-годишният Ашур обаче се съвзе и успя да изравни геймовете.

В петия египтянинът взе първата точка и мнозина решиха, че ще има пълен обрат. Матю обаче заигра отново на изключително ниво и не допусна грешка до края. Той поведе с 5:2 точки, а след тови при 8:3 вече беше ясно, че двубоят просто се доиграва.

„Стана страхотен мач и се надявам, въпреки че Рами е по-млад от мен, нашето съперничество да продължи още доста години. Публиката му ръкопляскаше при 0-2 и му помогна много да се върне в срещата. Беше много трудно да го удържа, но се радвам, че в крайна сметка спечелих. Чудесно е, че полуфиналите и финала бяха предавани от ESPN, а турнирът можеше да се гледа и по SquashTV онлайн”, заяви Ник Матю.

За играча от Шефилд това беше 40-и финал в турнир на професионалната асоциация PSA, в който успя да стигне до своята титла №19.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини