Гоним две квоти за Лондон 2012



01-03-2011 00:00 | Станко Димов
Българската федерация по бадминтон има амбиции поне за две квоти за олимпийските игри в Лондон през 2012. Със сигурност в Лондон ще участва най-добрата българска състезателка Петя Неделчева. Големи шансове за класиране има и втората ни ракета Линда Зечири (на снимката), ако попадне в топ 16 на световната ранглиста. В момента тя е на 27-о място, а Неделчева - на 14-то.

Квалификациите за Игрите в Лондон стартират на 1 май тази година и ще продължат до 3 май следващата година. Евентуална възможност за квота има и един от тримата ни състезатели при мъжете - Стилиян Макарски, Красимир Янков и Пейо Бойчинов, ако някои от тях попадне в топ 80 на световната ранглиста.

За квалификации се считат всички открити международни турнир в континентални вериги, както и всички световни и европейски първенство за мъже и жени. За класиране се взимат най-добрите 10 резултати от всички изиграни турнири и сборът им дава класирането за ранглистата.

През 2011-а година предстоят доста състезания от международния календар. През март националните отбори ще участват на турнири в Германия, Англия, Швейцария, а мъжете в Европейските вериги в Румъния, Хърватия и Полша.

Преди няколко дни България завърши на историческото пето място на европейското първенство за смесени отбори в Амстердам, а средствата за участието са осигурени изцяло от МФВС. България ще участва и на световно отборно първенство в Китай през май, както и на световно индивидуално първенство в Лондон през август.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини