Надал: Готов съм на 100%



02-03-2011 00:00 | Станко Димов
Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал даде пресконференция в Шерльороа преди двубоя за Davis Cup Белгия – Испания, който започва на 4 март. Той обяви, че вече няма и помен от травмата, която лекуваше.

„Щом съм тук, значи физически съм готов на 100 процента за игра. Упорито тренирах и ако капитанът на отбора прецени, че трябва да изляза пръв на корта в петък, значи съм длъжен да оправдая доверието и да положа всички усилия за победата. Но ще видим, какво ще се случи”, коментира Надал пред медиите.

Той получи травма по време на Откритото първенство на Австралия в лявото подколянно сухожилие и не е играл от четвъртфинала с Давид Ферер от тогава. В Белгия Рафа тренираше без превръзка.

Капитанът на Испания Алберт Коста е извикал още Ферер, Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес. За Белгия Реджиналд Вилемс ще разчита само на един тенисист от Топ 100 – Ксавие Малис, който е №51. Останалите са Оливие Рокюс, Стив Дарси и Рубен Бемелманс.

Двубоят от Световната група е в зала „Спиродом” на твърда настилка. Иберийците водят с 2-1 победи в статистиката. През ХХІ век отборите са играли само веднъж – през 2003 година, когато Испания се наложи с 5-0 в Севиля.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини