Три с класиране в WTA на държавното



02-03-2011 00:00 | Станко Димов
Три тенисистки с класиране в световната ранглиста на WTA
са сред участничките в Държавното първенство за жени в зала “М-Тел Къп”, което се провежда в столичната зала "София", съобщиха от БФТ.

Никол Христова (на снимката) от ТК “Малееви”, Биляна Павлова от “Дема” и Алина Петраш от “Стоянстрой” са с класиране в световната ранглиста на WTA, които участват в Държавното първенство за жени в зала “М-Тел Къп”. Те са и основните претендентки за титлата, заедно с Джулия Терзийска, Борислава Ботушарова и други от по-младите ни перспективни състезателки.

Вчера се изиграха квалификациите, а днес започнаха мачовете от основната схема. В интересни срещи от първия кръг шампионката до 18 и до 16 г. в зала Джулия Терзийска победи убедително Лиана Тодорова с 6:1, 6:0, 14-годишната Сара Боевска се наложи над Марина Колева с 6:1, 6:1, а миналогодишната шампионка до 18 години Александра Митровска острани Бистра Мощева с 6:3, 7:5.

В останалите срещи от първия кръг: Веселина Иванова - Вероника Кузева 6:0, 6:3, Александра Караманолева - Мария Димитрова 6:2, 6:0, Антоанета Цървулкова - Никол Йорданова 6:4, 6:2, Виктория Очева - Петя Симеонова 6:1, 6:2, Диди Фачикова - Цвета Димитрова 2:1 и отказ на Димитрова поради контузия.

Утре са срещите от втория кръг, в който се включват осемте поставени в основната схема, а в петък са четвъртфиналите. Полуфиналите ще се играят в събота от 10.00 ч., а финалът е в неделя от 11.00 ч.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини