Григор на полуфинал на двойки



03-03-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров се класира за полуфиналите на двойки на чалънджъра във френския град Шербур (42 500 евро+ гостоприемство), след като двамата с партньора му Константин Кравчук (Русия) надделяха със 7:6 (5), 6:4 над Крис Ийтън (Великобритания) и Франк Мозер (Германия).

Така за място на финала българо-руската двойка ще се изправи срещу участващите с "уайлд кард" Пиер-Юге Ербер и Никола Рьонаван от Франция.

Първият сет не започна добре за Григор и Кравчук и те допуснаха ранен пробив за 0:2. Още в третия гейм обаче пробивът бе върнат и така се стигна до тайбрек. В него българинът и руснакът изоставаха с 1:3 точки, но успяха да обърнат до 5:3, след което да затворят частта при 7:5 точки.

Във втория сет Димитров и Кравчук първи осъществиха пробив за 4:2, но малко по-късно допуснаха такъв в деветия гейм. Все пак след час и 21 минути игра и решителен пробив за 6:4 Григор Димитров и Кравчук си осигуриха място на 1/2-финалите в надпреварата.

Както е известно, 19-годишният хасковлия е водач в схемата на сингъл и ще играе утре четвъртфинал на сингъл, където негов съперник ще бъде 148-ият в света и осми поставен в Щербур Стефан Боли от Швейцария.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини