Петото място в Европа е събитие №1



04-03-2011 00:00 | Станко Димов
Приключи традиционната месечна анкета на нашия сайт за най-значимо събитие за България в спортовете, които се играят с ракети.

Читателите на racketi.com определиха за номер едно през февруари 2011 г. петото място на националния тим по бадминтон на Европейското първенство за смесени отбори в Амстердам. Българите записаха рекордно класиране в историята на шампионатите, която датира от 1972 година.

Петя Неделчева, Линда Зечири, Димитрия Попстойкова, Дияна Димова, Стилиян Макарски, Красимир Янков, Пейо Бойчинов и Благовест Кисьов спечелиха групата си, а после отстъпиха на вицешампионите от Англия с 1-3. За това събитие гласуваха 48,4 процента.

Рекордното за Григор Димитров и страната ни 78-о място в ранглистата на АТР заслужи втората позиция. Първата ни ракето записа това място в класацията на тенисистите на 28 февруари. Точно 29 процента дадоха своя вот за това.

Трета е Диа Евтимова заради титлата й в Анталия. Това бе първа купа за нея от 2009 година и втора за България за този сезон. За постижението на хасковлийката гласуваха 12,9 процента от читателите.

Оставането на отбора за Fed Cup в първа група на Евро-африканската зона на турнира е на четвъртата позиция. За спасилият се в последния момент от изпадане български тим (2-0 срещу Латвия в плейофа) дадоха вот 9,7 процента. За него играха Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и голямата Магдалена Малеева.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини