Григор на полуфинал и на сингъл



04-03-2011 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров загуби първи сет на чалънджъра в Шербур (Франция) с награден фонд 42 500 евро и гостоприемство, но победи и се класира на полуфинал на единично, след като по-рано направи същото и на двойки. Водачът в схемата се наложи над осмия поставен Стефан Боли с 6:7(4), 7:6(4), 6:3 след два часа и 22 минути игра.

Димитров избра да сервира при жребия и спечели първия гейм. Седмият гейм се завърза доста, след като 148-ият в света швейцарец поведе с 30:0, а после се стигна до 40:40. Хасковлията не трепна и спечели подаването си, за да излезе напред с 4:3. В десетия гейм Григор стигна до два сетбола при 40:15, но Боли се защити успешно и резултатът стана 5:5. Победителят трябваше да бъде излъчен след тайбрек – четвърти за българина в Шербур. 27-годишният швейцарец поведе с 3:0 точки, а размяната на полетата дойде при 4:2. Стефан Боли стигна до два сетбола при 6:4 точки и свой сервис и реализира още първия. Така Димитров загуби първа част в турнира след 53 минути игра.

Във втория сет всеки печелеше подаването си убедително в първите осем гейма. В деветия Григор стигна до първата точка за пробив в частта, но швейцарецът отново се защити, за да поведе с 5:4. Отново се стигна до дълъг 13-и гейм. Смяната на половините беше при 3:3 точки при разменени минибрейкове. Оттам Димитров направи три поредни точки и после реализира втория си сетпойнт, за да изравни частите.

Димитров направи първия и единствен пробив в мача. Той стана реалност за 2:0 гейма. След това 19-годишният хасковлия затвърди. При 5:3 първата ни ракета поведе с 40:15 и приключи четвъртфинала при първата си възможност.

С достигането си до полуфиналите Григор си осигури 33 точки за световната ранглиста, където е №78, и 2130 евро от наградния фонд на чалънджъра. Следващият му съперник е извън Топ 200. Това е местният тенисист Стефан Робер. Той е на 30 години и в момента е №205 в ранглистата. Димитров и Робер не са играли помежду си, но тренираха миналия януари заедно.

По-късно тази вечер българинът и Константин Кравчук от Русия загубиха в полуфинал на двойки срещу участващите с „уайлд кард” французи Пиер-Юже Ербер и Никола Рьонаван. В равностоен двубой славяните отстъпиха след 6:7(2), 6:3, 3:10.

Следващата седмица Григор Димитров отново ще играе на чалънджър, вместо да участва в квалификациите на „петия шлем” в Индиън Уелс. Той е първи в схемата в Сараево, Босна и Херцеговина, където състезанието е с награден фонд 30 000 евро (плюс гостоприемство).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини