Допускат и цветни екипи на Wimbledon, но за Игрите



09-03-2011 00:00 | Станко Димов
Изпълнителният директор на Всеанглийския лаун тенис клуб Йън Ричи (на снимката вдясно)обяви, че ан олимпиадата през 2012 година в Лондон на тенис турнира на кортовете на Wimbledon състезателите ще могат да носят екипи във всякакви цветове. Както е известно на най-старото състезание в света тенисистите се допуска да играят единствено изцяло в бяло.

„Нека не забравяме, че това е друг турнир, макар че се провежда на същото място. Ще бъдат отменени за Игрите правилата за белия цвят, но също така нашите строги рекламни ограничения на кортовете. Тенисистите ще могат да носят разноцветни екипи – всичко, което им харесва”, заяви Ричи, цитиран от Reuters.

Началникът смята, че през 2012 година ще бъдем свидетели на интересен експеримент за спортистите. „Нормално те пристигат на нашия комплекс веднъж годишно за две седмици през втората половина на юни. А догодина дне след турнира от Големия шлем, тенисистите ще трябва да се върнат за олимпийското състезание. Ще видим как ще се аклиматизират отново”, коментира изпълнителният директор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини