Неделчева приключи на двойки



11-03-2011 00:00 | Станко Димов
Петите в схемата на турнира по бадминтон „Ол Инглънд” Петя Неделчева и Анастасия Руских от Русия отстъпиха на Мизуки Фуджи и Реика Какива от Япония с 15:21, 19:21 след 40 минути игра на четвъртфиналите. Състезанието в Бирмингам от категорията Супер серии Премиер с награден фонд 350 000 долара. Късно тази вечер Петя играе на същата фаза и на единично. Според нейния треньор Орлин Цветанов тя се състезава с възпаление на ахилесовото сухожилие на левия крак.

Преди началото на двубоя европейките изказаха съболезнования за опонентките си за катастрофалното земетресение, сполетяло днес Страната на изгряващото слънце. Специално за Неделчева в зала NIA се вееха български знамена. Освен студенти, учещи в и около Бирмингам, бяха пристигнали е наши сънародници от посолството ни в Лондон.

Техническата почивка в средата на гейма дойде при 11:7 точки в полза на деветите в света азиатки. Петя и Настя се опитаха да скъсят дистанцията, но Фуджи и Какива не го позволиха и дори увеличиха аванса си до седем точки при 16:9. При този резултат славянският дует сигурно реши да съхрани сили за втория гейм. Стигна се до 20:15 и японките реализираха още първата си възможност за затваряне на частта, която продължи 18 минути.

Следващият гейм отново започна с доминация на азиатките, които на паузата водеха с 11:5. Неделчева и Руских не се предадоха и успяха да изравнят при 13:13. Европейките поведоха за първи път в мача за 15:14. Преднината на българката и рускинята стигна три точки, но Фуджи и Какива изравниха отново при 18:18. За съжаление те взеха и следващите две разигравания и така имаха на два мачпойнта. Петя и Настя отразиха първия, но при втория нямаха шанс.

С достигането си до тази фаза славянките натрупаха актив от 6050 точки и ще вземат по 1268 долара от наградния фонд на 101-ото издание на най-стария и най-престижен турнир по бадминтон в света. Това ще позволи на европейските вицешампионки от Манчестър да се изкачат с две или три позиции от седмото място, което заемат сега в класацията.

Неделчева, която е №14 в света, среща в четвъртфинала на единично квалификантката от Сингапур Гу Жуан. Досега те са играли веднъж – през 2006 година, когато старозагорката е спечелила. В момента Гу е 46-а в ранглистата на BWF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини