Пиронкова срещу чехкиня



14-03-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова е поставена под номер две на тенис турнира на ITF в столицата на Бахамите Насо, който е на твърди кортове и с награден фонд 100 000 долара (плюс гостоприемство).

В първия кръг на основната схема 33-ата в света пловдивчанка ще играе с чехкинята Андрея Хлавачкова. Тя е №96 в ранглистата на WTA и е на 24 години. Цеци и тенисистката от Пилзен не са играли до момента.

Хлавачкова, която се смята за специалистка на двойки, направи фурор в София през 2009 година. На „Алианц къп” тогава чешката състезателка достигна до полуфинал, след като елиминира последователно Елица Костова, Йелена Докич и Бояна Йовановски. След това отстъпи на водачкана в схемата Татяна Гарбин с 4:6, 6:7(2).

Тази година Андрея Хлавачкова достигна до втори кръг на Откритото първенство на Австралия. В Индиъв Уелс миналата седмица тя отпадна във втория кръг на квалификациите, след като отстъпи на Тамира Пашек от Австрия с 2:6, 6:1, 2:6.

Пиронкова се надява да оправи актива си и представянето си през 2011-а. До момента тя има само две победи на единично от десет срещи. 23-годишната националка спечели срещу Полин Пармантие (Франция) на Australian Open и Екатерина Макарова (Русия) в Дубай. Цветана претърпя загуби още първите си срещи в Хобарт, Париж и Индиън Уелс, както и трите си двубоя от Fed Cup.

При успех в турнира на Бахамите българката ще вземе 20 точки за ранглистата. На осминафиналите тя би срещнала победителката в мача Ивоне Мойзбургер (Австрия) - Варвара Лепченко (Съединени щати).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини