Джокович шампион, би Надал



21-03-2011 00:00 | Станко Димов
Третият в схемата на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Индиън УелсНовак Джокович спечели титлата. Така 23-годишният сърбин записа 20-а поредна победа и вдигна трета купа за годината, след тези н Мелбърн и Дубай.

На финала Ноле победи световният номер едно Рафаел Надал с 4:6, 6:3, 6:2 след два часа и 25 минути игра. От днес, 21 март, Джокович е номер две в ранглистата на АТР.

В първия сет испанският левичар проби пръв в петия гейм, но белградчанинът го върна още в следващия. Рафа не се отчая и нанесе своя удар с втори брейк в седмия гейм. После Надал затвори частта след 48 минути игра.

В следващите части Джокович вдигна нивото на игра, а 24-годишният лидер в ранглистата бе предаден от своя сервис. Във втория сет Рафа вкара едва 25 процента първи сервис, а общо за мача числото беше 42. След разменени пробиви Новак постигна втори в осмия гейм и после сервира спешно за изравняване на сетовете.

В заключителния Ноле бе неудържим и поведе с 4:0 гейма. Всичко в този финал приключи, когато форхенд на Надал прати топката в мрежата. Така Джокович взе втори трофей в Индиън Уелс след този през 2008 година.

„Играх с голямо самочувствие, и чувствах отлично топката на корта. Бях много самоотвержен. Имах воля за победа във всеки мач тук. Няма да спра дотук. Искам да продължа да печеля и да играя хубав тенис”, заяви с усмивка сърбинът след награждаването. Той изрази по оригинален начин подкрепата си за пострадалите в Япония. На наколенката на Ноле пишеше "Suppport Japan". Той изказа съболезнованията си и на своята страница във Фейсбук.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини