Гришо с нов рекорд, №1 в квалификации е



21-03-2011 00:00 | Станко Димов
Съвсем малко не достигна на Григор Димитров, за да влезе директно в основната схема на тенис турнира от сериите „Мастърс 1000” в Маями, щата Флорида. Българинът е водач в схемата на квалификациите на състезанието с награден фонд над 3,6 милиона долара. В публикуваната днес световна ранглиста на АТР хасковлията се е изкачил с една позиция и е на рекордното за него и страната ни 70-о място.

Първият съперник на Гришо е южноафриканецът Рик де Вуст. През февруари 19-годишният тенисист победи този съперник в квалификациите на турнира в Дубай с 6:1, 7:6(3). Де Вуст е на 30 години и в момента се намира едва на 147-о място в световната класация. Срещата е днес на корт №4 в Ки Бискейн. Двубоят на българина е трети в програмата, а първият мач на корта е насрочен за 17 часа наше време.

Само за участието си в пресявките в Маями Димитров ще вземе 1085 долара, но не и точки за ранглистата. При успех над Де Вуст точките стават осем, а сумата 2120 долара. При влизане в основната схема се полагат 16 точки за АТР-класацията.

Във втория и последен кръг Григор би очаквал победителя от срещата между поляка Михал Пшешизни и участващия с „уайлд кард” олимпийски шампион от Атина Николас Масу от Чили.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини