"Руснакът" Виктор Троицки най-после спечели титла



24-10-2010 19:33 | Николай Драгиев

Непоставеният сърбин Виктор Троицки триумфира с титлата на турнира за "Купа Кремъл" в Москва. Той стигна до първо отличие в кариерата си след победа с 3:6, 6:4, 6:3 над Маркос Багдатис.

Багдатис, който е значително по-опитен от двамата, започна прекрасно двубоя взе първия сет лесно с 6:3, но оттам нататък рухна психически и физически. Така той допусна да загуби трети финал през сезона.

С прекрасния си сервис Троицки взе надмощие във втория сет - 6:4. В третата част Троицки спаси точка за пробив в началото и след това не даде никакъв шанс на кипъреца.

"Страхотно е да спечеля първа титла от АТР. Това е най-хубавият ден в кариерата ми. Чаках дълго, но сега съм щастлив и по друг повод. Знаете, че баща ми е руснак, така че да триумфирам точно в Москва е много специално," сподели "полуруснакът" Троицки.

"Много ми помогна загубата срещу Надал в Токио, когато сервирах за спечелването на мача. Сега не допуснах тези грешки," допълни още той.

"Тежко е да загубя по този начин този финал," призна пък Маркос Багдатис, който бе недоволен от съдийско решение, което го лиши от ключова точка. "Този съдия просто спеше," възмути се Багата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини