Йовановски най-сърцата в Fed Cup



26-03-2011 00:00 | Станко Димов
Сръбската тенисистка Бояна Йовановски взе наградата Heart Award за най-полезна и най-стойностна състезателка в първия кръг на Световната група на отборния турнир Fed Cup, съобщиха от ITF. В зоналните двубои на Първа група на състезанието специалните гривни отиват при Виктория Азаренка от Беларус, Бианка Бото от Перу и японката Аюми Морита.

Победителките след всеки кръг се определят след гласуване на сайта на турнира. Те получават гривна и чек, който трябва да използват за благотворителност.

Йовановски измъкна тима на Сърбия срещу Канада в Нови Сад през февруари до 3-2 в двубоя от Световна група ІІ, като спечели трите победи. В отсъствието на Йелена Янкович и Ана Иванович тийнейджърката от Белград се наложи над Александра Возняк и Ребека Марино, а също така записа успех при двойките заедно с Александра Крунич.

При вота 19-годишната Бояна изпревари другите три тенисистки в шортлистата – Ким Клайстерс, Флавия Пенета и Анастасия Павлюченкова.

Вика Азаренка не загуби и сет в двубоите в Евро-африканската зона в Ейлат, Израел, и осигури промоция на Беларус в плейофите за влизане в Световна група ІІ на Fed Cup. Другата номинирана от турнира, в който България се спаси от отпадане в края, беше холандката Аранча Рус.

Бианка Бото спечели три победи в четири мача и отстъпи единствено на Хисела Дулко от Аржентина. Представянето й класира Перу изненадващо на второ място в група „А” на Американската зона на Първа група.

Аюми Морита класира почти сама Япония за плеойфите за влизане в Световна група ІІ. Тя не даде и сет на своите съпернички на сингъл и на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини