Рафа и Ноле с лесни успехи



30-03-2011 00:00 | Станко Димов
Първите двама в световната ранглиста Рафаел Надал и Новак Джокович записаха нови убедителни победи на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Маями и се класираха на четвъртфиналите.

Водачът в схемата Надал се наложи над уморения Александър Долгополов с 6:1, 6:2. За украинеца това беше второ излизане на корта за деня, след като трябваше да доиграе седем гейма от третия сет срещу Жо-Вилфред Цонга. Рафа (виж и поръчай неговата ракета ) не допусна нито една възможност за пробив и спечели 86 процента от разиграванията при вкаран първи сервис.

Следващият съперник на испанския левичар е седмият поставен Томаш Бердих. Чехът се справи трудно и не без доза късмет с финалиста от чалътджъра в София през 2009 година Флориан Майер от Германия с 6:3, 2:6, 7:6(4).

Джокович взе сръбско дерби и записа 23-а поредна победа. Ноле спечели с 6:3, 6:2 своя приятел Виктор Троицки. Вторият в световната ранглиста белградчанин не срещна особена съпротива. На четвъртфинала Новак очаква още по-лесен съперник – юоноафриканецът Кевин Андерсън, който спря №30 Джон Иснър от САЩ с 6:3, 7:6(4).

Марди Фиш се нуждае от само една победа в Маями, за да измести Анди Родик като най-високо поставена американски тенисист. Както е известно Фиш надигра Дел Потро със 7:5, 7:6(5), а шампионът от 2010 година Родик загуби още във втория кръг. Така че Марди Фиш трябва да преодолее №6 Давид Ферер, за да изпревари своя колега и приятел от детинство. Ферер спечели с лекота испанския сблъсък с Марсел Грайноейрс с 6:1, 6:2.

В последната среща от нощната сесия Жил Симон успя да се наложи над Янко Типсаревич. Французинът, който е №25 в схемата, победи след пълен обрат с 4:6, 7:6(3), 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини