Нарекоха влак на скуош звезда



30-03-2011 00:00 | Станко Димов
Транспортната компания Virgin Trains изразява подкрепата си за британския спорт по особен начин. От днес влакът Alstom, който пътува по линията между Лондон и Манчестър, се нарича Алисън Уотърс. Той е кръстен на английската скуош националка, която в момента е пета в световната ранглиста на професионалистките WISPA.

Уотърс пропътува двата часа между британската столица и Манчестър днес и слезе от влака, който носи името й. 27-годишната спортистка е от Лондон, но тренира в града на Манчестър Юнайтед, така че изминава това разстояние почти всеки ден. Това е била и една от основните причини от Virgin Trains да изберат точно тази композиция по този маршрут да получи името на Алисън.

Компанията обяви инициативата си до олимпиадата през 2012 година в Лондон да кръщава свои локомотиви на имената на известни британски спортисти като подкрепа за Игрите и популяризиране на състезателите. Странното в случая с Уотърс е, че скуошът все още не е олимпийски спорт, но пък е изключително популярен в Обединеното кралство.

„Много съм развълнувана, че нарекоха влак на мое име. Това
обикновено се прави само за кралски особи. Още по-ценно за мен е, че спонсорството на Virgin Trains ми позволява да пътувам безплатно. Това със сигурност ще даде тласък на кариерата ми и ще ми позволи да постигна мечтата си да оглавя световната ранглиста”, заяви Алисън Уотърс.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини