Полуфиналът на Петя е събитието на март



04-04-2011 00:00 | Станко Димов
Приключи гласуването в традиционната анкета на нашия сайт за най-значимо събитие в спортовете с ракети за България за месец март. Първото място след сериозна конкуренция завоюва Петя Неделчева.

Най-силната бадминтонистка у нас записа исторически полуфинал на турнира от сериите Супер серии Премиер с награден фонд 350 000 долара в Бирмингам. Така Петя стана първата българка стигнала до тази фаза в 101-годишната история на най-старото състезание в света, чието първо издание е било през 1899 година. За триумфа на Неделчева гласуваха 40 процента.

Титлата на Григор Димитров от чалънджъра в Шербур и достигането до рекордното за него и България 70-о място в света класирахте на втората позиция. На 6 март Гришо спечели най-ценната си титла при мъжете във френския град. За това постижение дадоха своя вот 33 процента.

Двете титли на Александрина Найденова на турнири на ITF в Чили заеха третото място. Българската тенисистка вдигна купите в Консепсион и Ранкагуа през март. Тя получи 27 процента от гласовете.

Нито един вот не получиха останалите две предложения – титлата на двойки на Виктория Томова на състезание за девойки в Южна Америка и шампионите от държавното първенство в зала Серафим Грозев и Джулия Терзийска.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини