Италия с втори отбор в Москва



07-04-2011 00:00 | Станко Димов
Сериозни проблеми има капитанът на шампионките в турнира Fed Cup през последните две издания Италия Корадо Барацути. След отказа на Франческа Скиавоне и втората ракета Флавия Пенета няма да пътува за полуфинала срещу Русия в Москва на 16 и 17 април.

Така Барацути обяви в състава Роберта Винчи, Сара Ерани, Алберта Брианти и Мария Елена Камерин. Срещу тях Шамил Тарпишчев противопоставя Вера Звонарьова, Светлана Кузнецова, Анастасия Павлюченкова и Екатерина Макарова. Двубоят е в комплекса „Мегаспорт” на твърди кортове.

В другия полуфинал Белгия приема Чехия в зала „Спирудом” в Шарльороа. При отсъствието на контузената Ким Клайстерс, Янина Викмайер ще води състава на домакините. Капитанката Сабине Апелманс е повикала още Кирстен Флипкенс, девическата шампионка от Откритото първенство на Австралия Ан-Софи Месташ и Алисън ван Ойтванк.

Чехкините традиционно разчитат на три левичарки в двубоите. Това са Петра Квитова, Луцие Шафаржова и Ивета Бенешова. Петър Пала ще заложи и на Барбора Захлавова Стрицова.

Международната тенис федерецаия обяви, че плейофът за Световна група ІІ между Япония и Аржентина е пренасочен за 16 и 17 юли и ще се проведе в град Кобе.

Плейофи за влизане/оставане в Световната група на Fed Cup, 16-17 ІV
Германия – САЩ (в Щутгарт на клей)
Испания – Франция (в Леида на клей)
Словакия – Сърбия (в Братислава на клей)
Австралия – Украйна (в Мелбърн на клей)

Плейофи за влизане/оставане в Световна група ІІ
Беларус – Естония (в Минск на хард в зала)
Словения – Канада (в Копер на клей)
Швейцария – Швеция (в Лугано на клей).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини