Грозданов водач на „Сарженор къп”



07-04-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България в мъжкия тенис Тихомир Грозданов ще бъде поставен под номер едно на турнира „Сарженор къп”, чието седмо издание започва с квалификациите на 11 април на кортовете на ТК „Левски” в София.

Още четирима състезатели с точки за световната ранглиста са заявили участие. Това са Тодор Енев, Ивайло Трайков, Александър Лазов и Данаил Търпов. Директорът на турнира Димитър Войнов обяви, че се очакват рекордните 60 тенисисти от 22 клуба. Главен съдия отново е Любомир Бадински.

Наградният фонд на турнира остава непроменен – 2500 лева, съобщи д-р Петър Велев от „Екофарм”, който осигурява средствата. Шампионът взема 1000 лева, за финалиста остават 500. Двубоите от основната схема, която е за 24 тенисисти, трябва да започнат във вторник. Мачът за титлата ще бъде в събота, 16 април, от 10:00 часа.

Състезанието е част от програмата за отбелязване стогодишнината на ТК „Левски”. „Точната дата на основаването на клуба е 5 юли 2011 година. Нашата база не е първата в страната, но е първата направена от българи. Направихме основен ремонт на кортовете, разширяваме и първия етаж, за да се подготвим за юбилея. Имаме идея да се разширим и да добавим към седемте червени корта и три с твърда настилка”, разкри президентът на клуба Явор Цаков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини