Изабелла Шиникова на полуфинал



09-04-2011 00:00 | Станко Димов
Българската тенисистка Изабелла Шиникова втора поредна седмица записва отличен резултат на турнир на ITF на клей в Анталия. 19-годишната софиянка се класира на полуфинал, а дни по-рано загуби мача за титлата. Димитър Кутровски отпадна на четвътртфинал в Арканзас.

Непоставената Шиникова поднесе изненадата в Турция, като надигра първата в схемата Ксения Ликина от Русия с категоричното 6:3, 6:2. Така прогресиращата българка си осигури шест точки за световната ранглиста, където в момента е на рекордното за нея 704-о място.

За стигане на втори пореден финал българката ще трябва да преодолее британката Джейд Уиндли. Тя е на 20 години и е №786. Изабелла и Уиндли не са се срещали на турнири.

В същото време на фючърса на твърди кортове в Литъл Рок, щата Арканзас, националът Димитър Кутровски приключи участие. На четвъртфинала 23-годишният софиянец отстъпи на седмия поставен Арнау Бругес-Дави от Испания след 7:6(2), 4:6, 0:6. Кутровски загуби от същия съперник и финала в Оклахома Сити миналата неделя.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини