Вика срещу квалификантка на финала



09-04-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на тенис турнира на червени кортове в Марбея, Испания, Виктория Азаренка е само на победа от втора поредна титла след триумфа в Маями. Тенисистката от Беларус се класира с лекота на финала на състезанието с награден фонд 220 000 долара. Там нейна съперничка сензационно ще бъде румънската квалификантка Ирина-Камелия Бегу.

Азаренка надигра Сара Ерани от Италия с категоричното 6:2, 6:1. Полуфиналният двубой нямаше никаква интрига. Вика го спечели за един час и 14 минути игра и така записа десета поредна победа.

В другия обаче битката продължи повече от три часа преди 138-ата в света Бегу да се наложи над смятаната за фаворитка Светлана Кузнецова от Русия с 3:6, 7:6(3), 6:4. В първия сет Кузнецова беше убедителна и направи три пробива, като допусна един.

В следващата част 20-годишната румънка дръпна с два брейка преднина. Но рускинята успя да ги върне и да вкара сета в тайбрек. В него Бегу поведе с 6:2 и спечели при втората си възможност. В решителната част отново тенисистката от Букурещ излезе напред с 3:0. Отново носителката на две титли от Големия шлем обаче изравни. Румънката, която тази седмица за първи път записа победа в основна схема на турнир на WTA, отново проби за 5:3, но Кузнецова върна брейка. В десетия гейм обаче Ирина-Камелия отново проби, за да запише най-големия успех в кариерата си.

В Марбея участва и Цветана Пиронкова. Тя беше пета в схемата и отпадна на осминафиналите от бившата номер едно в света Динара Сафина.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини