Азаренка с втора поредна титла



10-04-2011 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата на тенис турнира на червени кортове в Марбея, Испания, Виктория Азаренка спечели титлата. На финала тенисистката от Беларус се справи без проблеми с квалификантката Ирина-Камелия Бегу от Румъния с 6:3, 6:2 за един час и 22 минути игра. Тя спечели турнира без да загуби и сет и от понеделник ще влезе за първи път в Топ 5 на света.

В двубоя имаше цели десет пробива в 15-те му гейма. Седем от тях бяха дело на Вика, която втора поредна седмица вдига купа, след триумфа в Маями. 20-годишната състезателка от Букурещ направи три брейка. Но като цяло 138-ата в света Бегу не успя да окаже сериозна съпротива на мощната и викаща пронизително Вика. Във втората част румънката успя да спечели само 14 точки.

За Азаренка титлата е седма в кариерата, но първа на червена настилка. За перфектното си представяне в началото на сезона на клей тя взе 280 точки за световната ранглиста, където е шеста в момента, и 37 000 долара от наградния фонд. За Бегу, която до тази седмица нямаше победа в основна схема на турнир от WTA, останаха 200 точки и 19 000 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини