Никол Дейвид с хеттрик на Кайманите



10-04-2011 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно в скуоша Никол Дейвид (вляво) спечечели за трети пореден път титлата на големия турнир на Каймановите острови. На финала спортистката от Малайзия надигра втората в класацията и схемата на състезанието Джени Дънкаф (в жълт екип) от Англия с 11:7, 11:6, 12:14, 11:4 след точно 59 минути игра.

Дънкаф започна отлично двубоя и поведе с 6:3 точки. Дейвид влезе в ритъм и от 6:7 спечели пет поредни разигравания, а с това и гейма. И във втория азиатката успя да се наложи.

В третия 28-годишната британка заигра безгрешно и дръпна с 10:5. Дънкаф обаче пропиля и петте си пет бола. В продължоението малайзийката имше дори два мачбола, но Джени ги неутрализира и в крайна сметка измъкна гейма.. Тя продължи по инерция и в четвъртата част поведе с 4:1 точки. Тук някъде силите и концентрацията на англичанката намаляха значително и година по-младата Никол наниза 10 поредни точки, за да спечели финала.

„Джени игра страхотно, особено в третия гейм, когато успяваше да върне всяка топка. Знаех, че трябва здраво да се потрудя, за да спечеля мача. В четвъртия тя направи добър старт, но вече бях готова да вдигна нивото на моята игра и успях”, коментира Никол Дейвид. За нея това бе 52-а титла от турнир на Женската скоуш асоциация WISPA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини