Дебютен успех за Суитинг



11-04-2011 00:00 | Станко Димов
Американецът Райън Суитинг спечели първа титла в кариерата си. Участващият с „уайлд кард” 23-годишен тенисист победи на финала на Откритото първенство на Съединените щати на червени кортове в Хюстън №6 в схемата Кеи Нишикори от Япония с 6:4, 7:6(3).

В един равностоен двубой Суитинг успя да пробие в деветия гейм и после затвори първия сет. В следващия роденият на Бахамите играч успя да спаси три сетбола в десетия гейм на втората част и да я вкара по-късно в тайбрек. В него Райън поведе с 6:3 точки и реализира още първата шампионска топка.

„Беше много важно, че успях да удържа за 5:5 във втората част. Мисля, че този гейм продължи 20 минути. Радвам се, че се справих. Това ми даде самочувствие и вече знаех, че мога да взема сета и мача. Борих се здраво. Щастлив съм, че в първия си финал спечелих. Но още по-щастлив съм за начина, по който играх под напрежение”, заяви Суитинг.

Той започна в Хюстън като №93 в света, а от днес е на рекордното –за него 67-о място. Райън можеше да срещне осмия в схемата Григор Димипров на четвъртфиналите. Българинът обаче отпадна от Теймураз Габашвили, който в последствие загуби от американеца. По пътя си към титлата Суитинг отстрани гигантите Сам Куери и Иво Карлович.

Райън стана петият тенисист, завоювал първа титла в турнири на АТР през 2011 година. В неделя това стори и испанецът Пабло Андухар в Казабланка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини