Костова и Гледачева отпаднаха



14-04-2011 00:00 | Станко Димов
Втората и четвъртата ракета на България в дамския тенис Елица Костова и Мартина Гледачева претърпяха загуби на осминафиналите на турнирите, в които участваха.

В Казабланка, Мароко, на състезанието на клей с награден фонд 25 000 долара, Костова отстъпи на Клер Фойерстен от Франция след 6:7(6), 6:1, 1:6. 21-годишната националка имаше своите шансове да вземе първата част, но не успя. След това бе изключително убедителна във втората, но в третата настана спад.

За участието си в Африка Елица взема осем точки за световната ранглиста, където в момента е на рекордното за нея 198-о място. В първия кръг българката отстрани втората в схемата Оливия Санчес от Франция.

На десетхилядника на червено в Помеция, Италия, Мартина Гледачева отпадна във втория кръг. 20-годишната пловдивчанка загуби от водачката в схемата Маргалита Чакнашвили от Грузия с 3:6, 3:6. Гледачева напуска състезанието с една точка за класацията, където е №415 сега.

На турнира в Бол, Хърватия, Далия Зафирова достигна четвъртфинал на двойки. Софиянката и Полона Ребершак от Словения надиграха Марачкова (Словакия) и Моура (Португалия) след пълен обрат с 6:7(4), 6:2, [10:5]. Следващите им съперници са четвъртите в схемата босненки Бургич и Кайтазович.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини