Евтимова срещу американка в Щутгарт



16-04-2011 00:00 | Станко Димов
Третата по сила българска тенисистка Диа Евтимова започва днес участието си в големия турнир на клей в зала в Щутгарт, който е от категория „премиер” и с награден фонд 721 000 долара. В първия кръг на квалификациите в събота 23-годишната хасковлийка излиза срещу шестата поставена Джейми Хемптън от Съединените щати.

Националката ни не е играла никога срещу 21-годишната състезателка от щата Алабама. Американката е 116-а в световната ранглиста, докато Диа е №236 в класацията. Двубоят на Евтимова срещу Хемптън е последен в програмата на първия кръг. Само за участие Диа взема една точка и 750 долара от наградния фонд. При успех точките стават осем, а парите набъбват до 1365 долара.

Миналата година Евтимова успя да преодолее първия кръг на пресявките в Германия след невероятен обрат и три спасени мачбола срещу Леся Цуренко от Украйна. След това обаче българката отстъпи на рускинята Анна Лапушченкова.

Първата ракета на България Цветана Пиронкова започва направо в основната схема. Пловдивчанката ще научи днес първата си съперница на турнира в Щутгарт.

Родената в София, но избрала да представя Казахстан Сесил Каратанчева също участва в състезанието. В първия кръг на квалификациите тя играе срещу Тамира Пашек от Австрия.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини