Русия дръпна с 2-0 на шампионките



16-04-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на Русия за Fed Cup се нуждае от само още една победа, за да се класира на финала на турнира. В Москва на твърди кортове в комплекса „Мегаспорт” тенисистките на домакините поведоха с 2-0 успеха след първия ден срещу шампионките от Италия. В другия двубой Белгия и Чехия направиха 1-1.

В първия мач третата в световната ранглиста Вера Звонарвьова просто разнищи 43-ата в класацията Сара Ерани с 6:0, 6:2. Срещата продължи само 57 минути. След шест поредни гейма за Звонарьова италианката успя най-сетне успя да вземе подаването си и да поведе с 1:0 във втория сет. След това обаче московчанката отново се развихри и взе пет последователни гейма.

Вторият мач предложи по-голяма интрига. В него Светлана Кузнецова се наложи над Роберта Винчи с 6:2, 6:7(4), 6:1 след почти два часа игра. Рускинята изпусна да приключи в две части, което явно я ядоса и в третия сет Света беше безапелационна.

В неделя всичко може да свърши още в първия сингъл. В него са заявени Звонарьова и Винчи.

В другия полуфинал в Шарльоруа Белгия отстъпи в първия сингъл на гостите от Чехия. Първата ракета Петра Квитова се справи с Кирстен Флипкенс с 6:2, 7:6(4) за час и половина. Вторият мач противопостави Янина Викмайер и Барбора Захлавова Стрицова. Лидерката на домакините се наложи с 6:4, 6:4, за да възстанови равенството в мача.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини