Испания протестира срещу настилка



20-04-2011 00:00 | Станко Димов
Испанската тенис федерация е внесла протест в ITF заради настилката на кортовете в Остин, щата Тексас, където трябва да се играе четвъртфиналната среща за Davis Cup срещу Съединенита щати през юли.

Изкуственото покритие Indoor Hard Premiere не е в списъка с разрешените настилки на световната федерация и това е причината за жалбата на иберийците.

Според източник на американското списание Tennis обаче точно на тази настилка съставът на янките е изиграл пет срещи в турнира точно на такова покритие. На него се е играл и двубоят за Fed Cup САЩ - Испания в Уинсън - Салем, Северна Каролина през 2007 година. Медията твърди, че такива кортове се продават и в Европа, но под друго търговско наименование, и дори се използват в турнири на АТР.

"В Остин има корт, който ни е непознат, защото не отговаря на изискванията. Така че проблемът е, че не мога да обясня на моите тенисисти каква точно настилка ги очаква. Защото дори да искаме да тренираме на такава, няма къде да я открием, защото не е сред позволените от ITF", заяви в Барселона капитанът на Испания Алберт Коста.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини