Костова отпадна, Шиникова с шведка



21-04-2011 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Елица Костова отпадна на осминафиналите на тенис турнира на клей в Тесендерло, Белгия, който е с награден фонд 25 000 долара. В Турция пък Изабелла Шиникова разбра следващата си съперница.

Третата в схемата Костова отстъпи на швейцарката Кони Перин в оспорван и равностоен двубой с 4:6, 6:7(5). Така 21-годишната ни националка си тръгва от Белгия с осем точки за световната ранглиста, където е №200 в този момент.

През уикенда Елица би трябвало да запише своя дебют в турнир на WTA. В началото на годината българката обяви, че в плановете й е участие на състезанието от категория „интернешънъл” в Ещорил на клей. Както е известно Костова живее и тренира тъкмо в Португалия. Квалификациите в Ещорил започват в събота. Водачка в основната схема е №24 в света Алиса Клейбанова от Русия.

За Ели португалският турнир би бил генерална репетиция за първото й участие в Големия шлем. Ако всичко е наред, това ще се случи в Париж на Roland Garros след по-малко от месец.

В Анталия, на състезанието с награден фонд 10 000 долара, Шиникова узна срещу кого ще излезе на осминафиналите. Това е квалификантката от Швеция Хилда Меландер, която отстрани третата поставена Агнеш Сатмари (Румъния) с 3:6, 6:4, 6:3. Българката не е играла досега срещу 19-годишната скандинавка, която е извън Топ 1000 на световната ранглиста, където Шиникова е на рекордното за нея 602-о място.

Другата ни представителка в Анталия Хюлия Велиева загуби на старта. Участващата с „уайлд кард” тенисистка отстъпи на квалификантката от Франция Шарлот Родие с 1:6, 4:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини