Звонарьова губи, остана без ракети



21-04-2011 00:00 | Станко Димов
Втората в схемата на турнира на клей в зала в Щутгарт Вера Звонарьова отпадна на четвъртфиналите. Рускинята отстъпи в куриозен и оспорван мач на петата поставена Саманта Стоусър от Австралия с 6:2, 3:6, 6:7(3) след два часа и 37 минути игра. Водачката в схемата Каролине Возняцки обаче нямаше никакви проблеми.

Звонарьова на два пъти оставаше без ракети (втория при 3:2 във втория сет), след серия от скъсвания на кордажи. Московчанката трябваше да вземе ракета Babolat, докато бъде наплетена нейната Prince. Това се отрази на точността и сигурността на ударите на Вера.

Първият сет беше изцяло за рускинята, която постигна два пробива. Вторият бе спечелен от Стоусър, която съумя да направи втори решителен брейк. В заключителната част всяка печелеше подаването си убедително. В тайбрека австралийката бе по-сигурната и спечели двубоя.

Сам вече води с 6-2 победи срещу Звонарьова. За влизане във финала на турнира от категорията „премиер” 27-годишната австралийка ще трябва да преодолее германска тенисистка. Тя ще бъде Юлия Гьоргес, която надигра Забине Лизицки с 6:4, 6:4.

Каролине Возняцки се наложи над друга представителка на Германия - Андрея Петкович, с 6:4, 6:1. Мачът започна зле за датчанката, която допусна ранен пробив и губеше с 1:4, но от средата на първата част Каро беше пълновластна господарка на корта. Следващата й съперница е близката й приятелка Агниешка Радванска от Полша, която надигра германката Кристина Бароа със 7:5, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини