Турнирът в Белград на кортовете на Ноле



23-04-2011 00:00 | Станко Димов
Турнирът на червена настилка в Белград ще се проведе на новия „Тенис център Новак”, който е собственост на клана Джокович. Основната схема на състезанието започва в понеделник. То е от категорията „АТР 250” и е с награден фонд 416 650 евро.

Водач в схемата естествено е самият Ноле, който не познава вкуса на загубата от миналия ноември. Неговото семейство откупи турнира и го премести от Холандия в сръбската столица през 2009 година. Втори поставен е неговият приятел и съотборник в шампионския тим за Davis Cup Виктор Троицки. Двамата, както и третият в схемата Гийермо Гарсия-Лопес, и четвъртият Алберт Монтанес, започват направо от осминафиналите.

„Наистина чакам с огромно нетърпение да се появя на корта в моя роден град. Това ще бъде голямо събитие. Елате да гледате класен тенис и изпълненията на големи майстори на тениса”, написа на страницата си в Twitter вторият в световната ранглиста Новак Джокович.

Жребият ще се тегли тази вечер в кметството на Белград. Церемонията ще се води от директора на състезанието и чичо на Ноле – Горан Джокович. В надпреварата няма да има български тенисисти, въпреки добрите връзки на БФТ с местната федерация. По ранкинг само Григор Димитров би намерил място, но той ще играе в Мюнхен следващата седмица.

„Уайлд кард” от организаторите получи бившият номер пет в света Фернандо Гонсалес от Чили. Точно в Белград Гонзо ще се завърне на корта след дълго отсъствие заради травми. Покани взеха още Ернест Гулбис от Латвия и сръбската надежда Душан Лайович. Миналогодишният шампион Сам Куери няма да защитава титлата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини