Григор срещу германец в Мюнхен



23-04-2011 00:00 | Станко Димов
Сравнително лесен жребий изтегли първата ни ракета Григор Димитров на тенис турнира в Мюнхен, който е на клей и е от категорията „АТР 250” с награден фонд 450 000 евро. На старта 19-годишният българин среща участващия с „уайлд кард” германец Андреас Бек.

Двамата не са се срещали до момента. Гришо е 70-и в световната ранглиста в момента, докато представителят на домакините е под номер 116. Бек е на 25 години, живее в Равенсбург и играе с лява ръка. Тази година германецът е играл само на чалънджъри и двубоя му срещу Димитров ще бъде първи на турнир от АТР. През 2009 година Андреас достигна до единствения си финал в Гщаад (на клей) и до №33 в световната ранглиста.

При успех Григор би добавил към актива си 20 точки за класацията и 6595 евро от наградния фонд. За загуба на старта в Мюнхен Димитров няма да получи точки, а само чек за 3905 евро.

При победа над Андреас Бек, хасковлията ще очаква на осминафиналите победителя от мача между четвъртия поставен Маркос Багдатис от Кипър и Жюлиен Бенето от Франция. На четвъртфинал Григор може да се изправи срещу водача в схемата Михаил Южни.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини