Ще има нова шампионка в WTA



24-04-2011 00:00 | Станко Димов
Ново име сред тенисистките спечелили титла в турнирите на WTA ще има. Това стана факт, след като за финала на турнира на клей във Фес (Мароко) се класираха седмата в схемата Симона Халеп (на снимката) от Румъния и непоставената Алберта Брианти от Италия. И двете не са печелили трофей досега.

19-годишната Халеп се наложи над белгийката Кирстен Флипкенс със 7:5, 6:4. А Брианти стигна финала без игра, след като бившата номер едно в света Динара Сафина се отказа заради заболяване. Рускинята обяви, че е вдигнала температура от над 40 градуса в деня на мача.

Румънката игра и миналата година на финала във Фес, след като тръгна от квалификациите. В спора за титлата известната преди повече с бюста си, който намали Симона отстъпи на Ивета Бенешова.

Италианката, която този месец навърши 31 години, също има един неуспешен финал в кариерата си. Той беше през 2009 година в Гуанджоу, Китай.

В момента Халеп е 65-а в световната ранглиста, а съперничката й е под номер 94. Двете са играли само веднъж помежду си. Миналото лято в квалификациите на турнира на хард в Монреал тенисистката от Констанца разгроми Брианти с 6:1, 6:1.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини