Цеци запази позиция, Гришо с рекорд



25-04-2011 00:00 | Станко Димов
Единствените български тенисисти в елита – Цветана Пиронкова и Григор Димитров, удържат позиции в световните ранглисти, публикувани в понеделник. Цеци запазва 35-ата си позиция, а Гришо се изкачва с едно място до рекордното за него и мъжкия ни тенис 69-о място.

Загубата на старта в Щутгарт и съответно загубата на точки от миналата година, не попречиха на 23-годишната пловдивчанка да се задържи на мястото си. Тази седмица Цветана играе в Барселона, където записва най-високата си позиция на поставена в турнир на WTA в кариерата - №3. В първия кръг Пиронкова ще срещне шампионката от Фес Алберта Брианти от Италия.

Втората ни ракета Елица Костова загуби една позиция и е №201. Третата Диа Евтимова пък слезе с две места до 238-ото. Двете трябваше да играят в Ещорил (Португалия) тази седмица. Костова се отказа за сметка на участие в Киасо (Швейцария, 25 000 долара). Не е ясно защо Евтимова не играе, но това ще доведе до загуба на доста точки и срив в класацията. Защото през 2010 година точно в Ещорил Диа за първи път преодоля квалификациите и игра в основна схема на толкова голям турнир.

Личен рекорд в класацията записа Изабелла Шиникова. 19-годишната тенисистка изкачи четири позиции до №598 в света.

При мъжете Димитров стартира участието си в Мюнхен на клей още в неделя с успех срещу германеца Андреас Бек с 6:1, 6:4. На осминафиналите 19-годишният хасковлия очаква или №4 в схемата Маркос Багдатис, или Жюлиен Бенето, които играят в понеделник.

Втората ни ракета Димитър Кутровски отбеляза ново върхово постижение в кариерата си и е вече №494, след като прогресира с две позиции.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини