Гришо на централния корт в Мюнхен



27-04-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България в мъжкия тенис и №69 в света Григор Димитров трябва да изиграе в сряда осминафиналния си мач на турнира на клей в Мюнхен. 19-годишният хасковлия излиза на централния корт на комплекса MTTC Iphitos срещу четвъртия поставен Маркос Багдатис.

Този двубой открива програмата за деня и е с начален час 13:00 българско време (гледай срещата тук) . Гришо не е играл до момента с кипърската звезда, но до края на лятото може да има вече поне два мача срещу него. Това ще стане при положение, че двамата участват в отборите на своите страни за Davis Cup, които се срещат от 8 до 11 юли в София.

В първия кръг Димитров се справи категорично с германеца Андреас Бек (6:1, 6:4), а №25 в света Багдатис преодоля Жюлиен Бенето от Франция със 7:6(2), 6:3. Така роденият в Лимасол тенисист прекъсна негативната си серия от шест последователни загуби. Миналата година кипърецът стигна до полуфиналите в Мюнхен.

Снощи първата ракета на Германия Флориан Майер записа бърз успех, като надигра квалификанта от Белгия Стив Дарси с 6:1, 6:2. Следващият съперник на петия в схемата играч е руснакът Теймураз Габашвили, който елиминира местния Райнер Шютлер с 3:6, 6:4, 6:3.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини