Ноле иска победа над Рафа и на клей



27-04-2011 00:00 | Станко Димов
Световният номер две Новак Джокович е амбициран да сложи край на серията победи на Рафаел Надал на червени кортове. Както е известно, сърбинът надделя над лидера в ранглистата на финала на "Мастърс 1000" турнира в Маями, но получи травма на коляното и се отказа от състезанията на клей в Монте Карло и Барселона.

Точно в тях обаче водачът в световната ранглиста показа блестяща игра, като спечели и двата турнира. Джокович започва сезона на клей днес на турнира на неговите собствени кортове в Белград.

"Напоследък играя с много голямо самочувствие срещу Рафа, призна шампионът от Откритото първенство на Австралия. - Сега вярвам, че мога да победя всеки на всяка настилка. Надал на клей със сигурност ще е най-голямото предизвикателство. При Рафа има едно много важно нещо - колкото и добър да изглежда, той всеки път ни изненадва все повече и повече и с всеки следващ мач е все по-добър и по-изобретателен. Няма съмнение, че той е фаворит на турнирите на червено, включително и за Roland Garros", завърши сръбската звезда, която не познава вкуса на поражението в 24 последователни срещи.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини