Димитров загуби първия сет



27-04-2011 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров отстъпи първия сет срещу четвъртия в схемата на турнира на клей в Мюнхен Маркос Багдатис от Кипър. След малко повече от половин час 19-годишният хасковлия загуби с 3:6 гейма, като допусна един пробив. Двубоят е от осминафиналите на състезанието в Германия.

Багдатис спечели хвърления от съдията Кадер Муни жребий избра да сервира и взе подаването си. Григор сам се вкара в неприятности в четвъртия гейм. Той поведе с 40:0 при свой начален удар, но позволи на бившия финалист от Откритото първенство на Австралия да го пробие и да поведе с 3:1. В последните две разигравания хасковлията направи непредизвикани грешки. Веднага след това Димитров стигна до 40:40 при сервиса на кипъреца, но нищо повече. При 2:5 българинът застана на линията за начален удар, за да подава за оставане в частта. Гришо се справи със задачата. Маркос Багдатис трябваше да продължи борбата за сета. Той поведе с 40:15 и спечели частта след 36 минути игра.

По-късно в сряда Григор и германецът Филип Пецшнер играят и на двойки. Техни съперници са поставените под №3 Лукаш Кубот (Полша) и Робин Хаазе (Холандия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини