Димитров: Ще имам още много 1/4-финали



28-04-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров не скри радостта си от победата на турнира в Мюнхен над Маркос Багдатис 3:6, 7:6(6), 6:2) и достигането за първи път до четвъртфинал в състезание под егидата на АТР. Тийнейджърът от Хасково коментира изявите си пред официалния сайт на Асоциацията.

„Беше страхотен мач, особено щом успях да го спечеля. Чувството е направо невероятно. Съперникът ми имаше два мачпойнта, но съумях да намеря начин да ги отиграя и да обърна двубоя в своя полза. Това е моят първи четвъртфинал в АТР, но се надявам да имам още много в кариерата ми. Трупам безценен опит в Мюнхен. Клей кортът тук ми харесва много.Roland Garros наближава, така че е добре да натрупам самочувствие преди предстоящите турнири. Трябва и да остана здраво стъпил на земята и да гледам напред. Наистина се стремя да достигна границата на възможностите и да видя на какво всъщност съм способен”, заяви №69 в света Димитров.

Двубоят с Багдатис може да се окаже прелюдия преди срещата за Davis Cup България – Кипър от 18 юли в София. Това би станало факт, ако двете първи ракети вземат участие в плейофа за оставане във Втора група на Евро-африканската зона на отборния турнир.

Днес Гришо ще разбере съперника си на четвъртфиналите в Мюнхен. Той ще бъде излъчен в мача на №5 в схемата Флориан Майер (Германия) с Теймураз Габашвили (Русия).

По-късно в четвъртък Димитров ще играе на двойки заедно с Филип Пецщнер от Германия. Те излизат срещу третите в схемата Лукаш Кубот (Полша) и Робин Хаазе (Холандия). Двубоят беше предвиден за вчера, но Пецшнер игра дълъг мач. Германецът отстрани водача в схемата и шампион от 2010 година Михаил Южни от Русия след 7:6(5), 3:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини