Сръбски полуфинал в Белград



30-04-2011 00:00 | Станко Димов
Сръбски тенисист със сигурност ще играе в неделния финал на турнира на клей от сериите „АТР 250” в Белград, който се провежда в „Тенис център Новак”. Това стана факт, след като в единия полуфинал се срещат водачът в схемата Джокович и седмият поставен Типсаревич.

Ноле удължи серията си от поредни победи през 2011 година на 26. Световният номер две победи с лекота словенеца Блаж Кавчич с 6:2, 6:3 за един час и 25 минути игра. Джокович постигна четири пробива, а допусна един.

Заради заслуги към родината си Новак и съотборниците му от националния отбор Троицки, Типсаревич и Зимонич получиха дипломатически паспорти тази седмица. Вчера пък Джокович получи най-високото отличие на сръбската православна църква – орденът „Свети Сава”.

Янко Типсаревич прекара на корта два часа и 38 минути, преди да успее да сломи съпротивата на индиеца Сомдев Деварман с 6:3, 3:6, 6:4. Така 26-годишният белградчанин за първи път стигна до полуфиналите на домашния си турнир в третото му издание.

В другия двубой днес се срещат Фелисиано Лопес от Испания и Филипо Воландри от Италия. Лопес се справи със своя сънародник и №4 в схемата Алберт Монтанес с 6:4, 6:4. 29-годишният Воландри пък осуети испански сблъсък на полуфиналите, след като елиминира Марсел Гранйерс с 6:2, 6:4.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини