Испанка изравни рекорд на Винъс



30-04-2011 00:00 | Станко Димов
Испанската тенисистка Анабел Медина Гаригес (на снимката) спечели турнира в Ещорил на червени кортове от категорията „интернешънъл”. На финала непоставената тенисистка надигра Кристина Бароа от Германия с категоричното 6:1, 6:2. На турнира в Барселона пък за втори път триумфира Роберта Винчи от Италия.

Медина Гаригес завоюва без да загуби нито сет десета титла в кариерата си, но първа от повече от две години. Така 28-годишната състезателка от Валенсия записа девета купа на клей. По този показател тя се изравни с Винъс Уилямс на върха на класацията за най-много успехи на червени кортове от действащите тенисистки.

„Играх много агресивно, вземах топката бързо и я пласирах дълбоко. Кристина не успя да играе своята игра. Мисля че играх добре цялата седмица в Португалия. Имах и късмет в някои моменти, както в първия кръг, когато бях на път да загубя сет срещу Закопалова. Не беше толкова лесно, колкото изглежда отстрани, но съм щастлива, че спечелих десетата си титла”, заяви след награждаването Анабел, която в понеделник ще се завърне в Топ 50.

В Барселона на финала на турнира на клей (също от категория „интернешънъл”) Роберта Винчи надигра след 101 минути Луцие Храдецка от Чехия с 4:6, 6:2, 6:2. Италианката, която е на 28 години, триумфира за втори път в главния град на Каталуния след 2009-а.

За Винчи това беше четвърта титла в кариерата. За нея тя взема 280 точки за ранглистата, където е №42, и чек за 37 000 долара.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини