Българско дерби на старта във Варна



02-05-2011 00:00 | Станко Димов
Двама български тенисисти ще се изправят един срещу друг още в първия кръг на фючърса на клей във Варна, който е част от Zagorka Tennis Cup. Третата ракета на Тихомир Грозданов излиза срещу младата надежда Димитър Кузманов (на снимката).

Тежък жребий изтегли и рекордьорът по мачове за България в турнира Davis Cup Тодор Енев. Той излиза още на старта срещу петия поставен и №466 в света Андреас Линцер от Австрия.

Още по-зле изглежда положението за Петър Трендафилов. Той налетя на третия в схемата Аксел Мишон от Франция. Стефан Трифонов пък ще срещне четвъртия Милян Зекич от Сърбия.

Доволен може да бъде националът Валентин Димов. Той излиза срещу квалификанта от Македония Томислав Йотовски. И друг български тенисист среща македонец, преминал пресявките. Държавният шампион в зала Серафим Грозев играе с ветерана Предраг Русевски.

Само Грозданов, Енев, Димов и Кузманов влязоха в схемата според ранглистата си. Останалите българи играят с „уайлд кард”. Нито един наш сънародник не успя да преодолее квалификациите. Водач в схемата във Варна е полякът Марчин Гаврон, №366 в световната ранглиста.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини