Пробивът на Гришо е събитието на април



04-05-2011 00:00 | Станко Димов
Съвсем очаквано изява на Григор Димитров оглави традиционната анкета на racketi.com за най-значимо събитие за българските ракетни спортове за месец април.

Гришо остана на сет от исторически първи полуфинал за български тенисист в турнир на АТР. В Мюнхен най-младият в Топ 100 преодоля Андреас Бек и после отрази два мачбола на Маркос Багдатис, преди да го победи и стигне за първи път в кариерата си до четвъртфинал. Срещу Флориан Майер малко не стигна на хасковлията да запише трета победа в Германия.

За пробива на Димитров гласуваха 88 процента от участвалите в допитването ни.

Второто място с осем процента е за дългоочакваното откриване на Националния тенис център. Това се случи на 18 април на кортовете на „Академик” в Борисовата градина в София. Първата проява в цевтъра беше лагер на националните отбори до 12 и 14 години, ръководен от спортния директор на БФТ Орлин Станойчев.

Третата позиция е за Изабелла Шиникова. Младата българска тенисистка достигна до два финала на турнири в Анталия, Турция, но не успя да спечели първа титла в своята кариера. За това събитие гласуваха четири процента от анкетираните.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини