Скиавоне с лесна победа



10-05-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионката от Roland Garros Франческа Скиавоне започна успешно участието си на турнира на червена настилка от сериите „премиер” в Рим, който е с награден фонд 2 050 000 долара.

Втората в схемата италианка се справи с квалификантката Кристина Макхейл от Съединените щати с 6:3, 6:1. Скиавоне приключи двубоя за един час и 11 минути. Мачът беше равностоен само в първите няколко гейма. След това Франка заигра на високи обороти и не даде шансове на 18-годишната си съперница. В ложата на Скивоне седеше Татяна Гарбин. Финалистката от „Алианц Къп” в София през 2009 година е близка приятелка на петата в световната ранглиста тенисистка от Милано. Гарбин прекрати кариерата си през януари, веднага след участието си на Откритото първенство на Австралия.

В третия кръг Франческа очаква победителката от двубоя между надигралата Пиронкова словачка Даниела Хантухова и Ромина Опранди от Италия.

Водачката в световната ранглиста Каролине Возняцки научи името на първата си съперница на турнира във „Форо Италико”. Датчанката ще играе с Анастасия Родионова, която представя Австралия. Тя се наложи в дербито на родените в Русия тенисистки над Ярослава Шведова (Казахстан) с 6:4, 6:4.

Двукратната шампионка на състезанието в Рим и №5 в схемата Йелена Янкович ше има възможност за реванш срещу Луцие Шафаржова, която победи сръбкинята в Мадрид преди дни с 6:4, 4:6, 7:5. Чешката левичарка срази 41-годишната Кимико Дате-Крум от Япония със 7:5, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини