Мъри и Сьодерлинг се мъчат по 3 сета



11-05-2011 00:00 | Станко Димов
Четвъртият и петият в схемата на тенис турнира на клей в Рим от сериите „Мастърс 1000” Анди Мъри и Робин Сьодерлинг преодоляха втория кръг, но и двамата трябваше да играят по три сета.

Мъри победи Ксавие Малис от Белгия с 6:2, 2:6, 6:3 след два часа игра. Сервисът на шотландеца изобщо не вървеше и той допусна общо пет пробива. Все пак Анди намери сили да се концентрира в третия сет. Той поведе в него с пробив, а после постигна и още един, за да завърши мача с ас. След поредната си грешка във втората част Мъри счупи ракетата си от яд и бе освиркан мощно от публиката на централния корт на "Форо Италико".

„Не беше зле, но можеше и да е по-добре. Трябва да подобря играта си и да се настроя за борба за всяка точка. Дори в геймовете, коиго загубих, имах чувството, че удрям топката добре”, коментира британският номер едно. В следващия кръг той очаква победителя от мача Виктор Троицки – Потито Стараче.

Шведът Сьодерлинг пък трябваше да спаси три мачбола срещу Фернандо Вердаско, преди да триумфира след 2:6, 7:5, 6:4 за два часа и 42 минути. Испаннкият левичар взе първия сет, а във втория водеше с 5:4 и 40:0, но не успя да спечели. В заключителната част Робин поведе с 3:0, но Нандо изравни при 3:3. Развръзката дойде в заключителния десети гейм. Тогава Сьодерлинг поведе с 40:0 при подаване на Вердаско и реализира втория си мачпойнт.

Следващият съперник на мълчаливия скандинавец ще бъде определен в двубоя между Сам Куери и Николас Алмагро.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини