Ноле и Каро продължават



13-05-2011 00:00 | Станко Димов
Новак Джокович записа 34-а поредна победа през 2011 година и се класира на четвъртфинал на турнира в Рим от сериите „Мастърс 1000”. Така Ноле продължава битката за първото място в световната ранглиста. При дамите водачката в схемата Каролине Возняцки също записа победа в състезанието от категорията „премиер” в италианската столица.

Сърбинът се наложи над Станислас Вавринка от Швейцария с 6:4, 6:1. В края на първата част вторият в схемата Джокович нанесе своя удар. При 5:4 гейма и 30:30 при сервис на швейцареца, Ноле заби уинър по диагонала. След това приключи сета с елегантна къса топка. Във втория той поведе с 5:0 преди Вавринка да вземе почетния си гейм.

Следващият съперник на Новак е Робин Сьодерлинг. Белградчанинът ще разбере в петък дали ще има още шансове за номер едно. Ако Рафаел Надал се наложи над Марин Чилич, испанецът ще запази първата позиция. Ако пък загуби, Джокович ще трябва да спечели титлата в Италия, за да застане на върха.

Датчанката Возняцки се наложи снощи над Янина Викмайер от Белгия с 6:1, 7:6(4). Каро сама си създаде затруднения. Във втория сет тя водеше с пробив за 3:1, но Викмайер го върна при 4:4. Така се стигна до тайбрек, в който Возняцки поведе с 6:1 точки и приключи с ас при третия си мачбол.

За влизане на полуфинал скандинавката от полски произход ще трябва да преодолее двукратната шампионка от Рим и бивша номер едно Йелена Янкович. Сръбкинята се наложи над Анабел Медина Гаригес от Испания с 6:4, 2:6, 6:2.

В късния мач на „Форо Италико” третата поставена Виктория Азаренка от Беларус победи в три сета рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:4, 4:6, 6:2.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини