Българите приключиха в Пловдив



13-05-2011 00:00 | Станко Димов
Последните двама български състезатели, достигнали до четвъртфинал на Zagorka Tennis Cup в Пловдив, отпаднаха днес от надпреварата. Румънецът Виктор Анагнастопол победи с 6:4, 6:1 финалиста от Варна Тихомир Грозданов (на снимката), а австриецът Михаел Линцер сломи Александър Лазов с 6:1, 6:2.

Тихомир Грозданов започна добре своя мач и постигна два пробива за резултат 4:2 в първия сет, след което допусна два поредни пробива в своя сервис и Агнастопол завърши сета с 6:4. По време на почивката се наложи лекарска намеса за 24-годишният Тото, който в следствие на натрупаната умора от турнира във Варна не можа да се съсредоточи във втория сет, завършил с резултат 6:1 в полза на румънеца.

В другия мач с българско участие, поставеният под №3 в схемата австриец Михаел Линцер спечели заслужено срещу Александър Лазов. Участвалия с "уайлд кард" пловдивчанин се опита да противодейства на мощната игра на своя съперник, но Линцер постигна четири пробива в сервиса на Лазов, за да спечели първия сет. Вторият сет започна малко по-оспорвано и до 2:2 гейма играта вървеше равностойно, но след това Линцер наложи доминация над българина и постигна още три пробива, с което затвори мача и се класира на полуфинал.

Водачът в схемата Марчин Гаврон от Полша победи с 6:4, 6:2 Петру Лунчану от Румъния в оспорван мач на централния корт. В последния мач при синглите победителят в турнира във Варна Аксел Мишон надигра категорично Илие Джиурджиу от Румъния с 6:1, 6:1.

Така в утрешната полуфинална фаза се срещат Марчин Гаврон срещу Михаел Линцер и Виктор Анагнастопол срещу Аксел Мишон.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини